3 Σεπ 2009

Από το κεφάλαιο: "Ξεκίνημα"

Συνεπής με την υπόσχεσή μου, να αναρτήσω αποσπάσματα του βιβλίου μου, που πρόκειται να εκδοθεί από τις Εκδόσεις Κ. Μ. Ζαχαράκης (www.zacharakis.gr), παραθέτω ένα πολύ μικρό μέρος. Ελπίζω και εύχομαι να είναι αρκετό ώστε να μας δώσει «τροφή» για συζήτηση, χωρίς να γίνεται... «αποκαλυπτικό».

Θα είναι χαρά μου να διαβάσω τα σχόλιά σας. 

«... Υπάρχουν - όλοι ξέρουμε - φορές στη ζωή μας που ένα πρωινό ξημερώνει διαφορετικό από κάθε προηγούμενο. Είναι ‘κείνο το πρωινό όπου τα χρονικά όρια έχουν πια εξαντληθεί κι εμείς στεκόμαστε στα σημεία - σταθμούς της ζωής μας. Τότε είναι που είτε αποφασίζουμε να ζήσουμε σύμφωνα με τα όνειρά μας είτε τα θάβουμε για πάντα βαθιά μέσα μας. 
Φυσικά μπορούμε να διαλέξουμε και να κάνουμε οποιοδήποτε από τα δύο. Όμως, αν επιλέξουμε να μην κυνηγήσουμε αυτό που ονειρευόμαστε, από ‘κείνη τη μέρα και μετά όλες οι πρωινές αχτίδες του Ήλιου γίνονται θαμπές κι απ’ το φως τους πάντα κάτι λείπει. Αν δεν το καταλάβουμε και δεν ερμηνεύσουμε σωστά το σημάδι, με τον καιρό οι μέρες μας χάνουν τη λάμψη τους όλο και περισσότερο. Κι επειδή φως στη ζωή είναι τα όνειρά μας, αν πάψουμε να ονειρευόμαστε καταλήγουμε να ζούμε διαρκώς στα σκοτεινά.

Ο Μπάμπης κατάλαβε το σημάδι ...»

7 σχόλια:

  1. Σου εύχομαι τα καλύτερα, καλοτάξιδο. Συμερίζομαι τις αγωνίες σου, γιατί και εγω τραβώ τον ίδιο δρόμο. Μέχρι το Φεβ-Μάρτ είναι πολύ καιρός, αλλά έχω εμπιστοσύνη στις εκδόσεις Κέδρος.. Επίσης τραβάμε τον ίδιο δρόμο και στην "πρωινή" δουλειά, πληροφορική. Αυτό και αν είναι σύμπτωση..

    Να' σαι καλά το απόσπασμα σου είναι δυνατό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε,

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εύχομαι να μας δώσεις κι εσύ με τη σειρά σου μία πρόγευση όταν θα το κρίνεις σκόπιμο. Όσον αφορά την «πρωινή» μας δουλειά, νομίζω ότι δουλειές σαν κι αυτήν απαιτούν κάποιο άλλο τρόπο εκτόνωσης.

    Θα περιμένω νέα σου.

    Φιλικά,

    Φωκίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με άγγιξε το απόσπασμά σας, γιατί βρίσκομαι στον σταθμό της ζωής μου, όπου νιώθω ότι πρέπει να διαλέξω επιτέλους τα όνειρά μου. Φόβοι και ανασφάλειες με "κρατάνε" στο ίδιο σημείο. Εύχομαι να διαβάσω σύντομα το βιβλίο σας, με την ελπίδα, ότι ίσως μου δώσει κάποιο "σπρωξιματάκι" στο να τολμήσω, επιτέλους, να κάνω κάποια σημαντικά "βήματα" μπροστά. Σας εύχομαι πάντως καλή επιτυχία, που είμαι σίγουρη ότι θα την έχετε...γιατί πολύ άνθρωποι στην εποχή μας, θα νιώθουν το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνώ ότι αυτό το θέμα πρέπει να "καίει", κρυφά ή φανερά, πολλούς-πολλούς ανθρώπους. μακάρι το βιβλίο να ταΐσει κάποιες από αυτές τι φλόγες, να κάψουν ό,τι είναι να καεί και ανοίξουν τους καινούριους δρόμους στη ζωή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητέ Φωκίων,
    πώς πάει η προετοιμασία του βιβλίου; πες μας λίγο, αν θέλεις, για όλη αυτή την "κρυφή" δουλειά που γίνεται από τη στιγμή που ο συγγραφέας ολοκληρώνει το κείμενό του μέχρι να φτάσει αυτό να τυπωθεί.
    πόσο αλλάζει η εικόνα που είχες για το βιβλίο όταν το παρέδιδες στον εκδότη μέσα από αυτήν τη διαδικασία; π.χ. θα έχει εικονογράφηση; και ποιος είναι ο δικός σου ρόλος σε όλα αυτά τα στάδια;
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Φωκίων,
    Αναρωτιέμαι καμιά φορά..
    οι επιλογές μας ή οι επιρροές μας είναι αυτές που καθορίζουν τις κρίσιμες αποφάσεις μας στα σταυροδρόμια της ζωής; Εχω ήδη επιλέξει να ζήσω σύμφωνα με τα όνειρά μου και μέχρι στιγμής αισθάνομαι πλήρως δικαιωμένη.
    Ανυπομονώ κι εγώ όπως όλοι μας την εξέλιξη της ιστορίας του Μπάμπη. Είναι πολύ σημαντικό για έναν αναγνώστη να μπαίνει στη θέση του ήρωα ενός βιβλίου. Εκεί θεωρώ ότι έγγειται σε μεγάλο ποσοσστό και η επιτυχία του συγγραφέα.
    Καλή συνέχεια στο έργο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή φίλη Όλγα,

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Εύχομαι και ελπίζω να βρεις ακόμη περισσότερα κοινά με τον ήρωα του βιβλίου, μόλις οι τεχνικές λεπτομέρειες μας επιτρέψουν να το κρατήσουμε ολοκληρωμένο στα χέρια μας. Τότε θα υπάρχει και για μένα λόγος χαράς. Αφού όπως πολύ σωστά σημειώνεις η όποια επιτυχία εκείνου που γράφει, έγκειται στο κατά πόσον καταφέρνει να «αγγίξει» εκείνον που διαβάζει.

    Φιλικά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή